bugün

entry'ler (1214)

kovide yakalanan ulucular

10 gün kaldı.
Hiç maske takmadım ve takmıyorum apartmanda karantina olmadı. Komşumuzda korona çıkmış bunu da bizden gizlediler. Apartman sakinlerin yaş ortalaması 60.
Tek genç birey benim.
Not:22

apartmanda covid tespit edilmesi

Ben de bu grubun bir katılımcısıyım. ishal olursanız şüphelenmeye başlayın.

korona buysa ted1 nerede ted1 buysa korona nerede

Devletin karantina kapsamında aldığı tedbirleri göremediğim için aklıma takılan sorudur.

Şöyle ki; alt komşumuz korona olmuş ve apartman kapısında; en ufak bir uyarı yazısı yok, maske temizlik tedbir hatırlatması yok, apartman karantina altında değil, apartmanımızım kapısı ya da herhangi bir yeri dezenfekte edilmiş değil. 3 Gün evvel markete gittim ve tabii ki apartman kapı koluna temas ettim. Bana bulaşmış olabilir mi belli değil. Alt komşumuzun oğlu doktordu zaten ondan gelmiş olabilir. Bizim aile 3 kişi ve bronşit hastasıyız. Üst komşum ailem tatilden dönünce onlara söylemiş ve korona olduklarını daha dün öğrendim. Bugün adamın karısı nefes almakta zorluk çektiği iddiasıyla sağlık ekiplerini aradı ve evlerine dezenfektan sıkıp kadını hastaneye götürdüler, üç gün önce de adam hastaneye kaldırılmış. Bunlar olurken apartmana ise hiçbir dezenfektan sıkılmadı.

Şimdi bu hükümet sağlığımızı düşünüyorsa tekrar sormak isterim:

Korona buysa tedbir nerede tedbir buysa korona nerede?

Arkadaşlar sağda solda yayın gitsin. Devletimiz hiçbir şey yapmıyor ya da ortada büyük bir trollük kocaman bir virüs yalanı var. Açıkçası tedbirlerinizi daha disiplinli ve bilinçli almanızı tavsiye ederim. Zira devletten size bir fayda yok!

1 70 bile olamayan bir erkek olmak

Türk liderlerinin çoğu 170 bile değildir.

Onların hayallerine bile erişemezsiniz yazdığı tarihle eğitilirsiniz.

klonlanan bedenlerde ruh var mıdır

Güzel soru.
Cevabı merakla bekliyorum.

ateist çin in insanlığın başına açtığı bela

Devletin dini olmaz milletin dini olur.

ruslarla ve rejimle anlaştık yuppii

Bunu paylaştım, 3 saat sonra TSK güçleri iran proxy gücü Hizbullah'ı nokta atışla vurdu YangınAşağıyı işaret etmek Çok sallıyorum, çook...

--spoiler--

Gün içinde TSK özellikle asimetrik olarak Esad'a sahada büyük darbe vurmuş. Bunun net bilgisi geldi. Fakat Rusya'ya karşı bir gözdağı veya hamle yok. CIA ve Mossad iran'lı proxy güçlerin durduğu noktalar hakkında Türkiye'ye nokta istihbarat veriyor. Olaya bu açıdan bakın.

--spoiler--

ç(alıntı)

türk askerinin suriyede ne işi var

Şehit olmadan önce Türk askeri nedenini açıklamıştır.

https://twitter.com/thema...tatus/1233406418595844097

boğazdan rus gemisi neden geçiyor diyen yavşak

Düzeltme: Başlığı açan entrysini silmiş.

Geçen gemilerin isimleri de bir o kadar ilginçtir.
Bugün boğazdan geçen iki Rus fırkateyni: Amiral Makarov ve Amiral Grigorovich

- Stepan Makarov, 93 Harbi'nde Osmanlı donanmasına ilk darbeyi indiren ünlü Rus amiral..
- Ivan Grigorovich, 1. Dünya Savaşı'nda Osmanlı sahillerini bombalayan Rus donanmasının amirali..

Anlayana..
Onlara eşlik eden gemilerin ismi de bir o kadar ilginçtir:
Yavuz ve midilli, 1. Dünya savaşı'nda Rus limanlarını bombalayan gemilerimiz.

ruslarla ve rejimle anlaştık yuppii

Not: Hiçbir siyasi parti ya da ideolojim yoktur. Tarafsız biri olarak yazdım. chp - akp tartışması falan başlatmak değil amacım. Tarafsız olarak incelendiğinde Rusların yaptığı o kadar kalleşliğe rağmen anlaşma yapılabiliyorsa;

ya Ruslar masum, ya Ruslar bizi yönetiyor yani kuklayız, ya Ruslar çok büyük imtiyazlar verecek, ya da Rusçu vatanperverlikten tamamen uzak bir hükümetimiz var. Bu kadar büyük taviz veriyorsak belki Nataşaların, ivanların elinde bilinmesini istemediğiniz bir açığınız var demektir.

ruslarla ve rejimle anlaştık yuppii

Evet, yakın zamanda yapılan anlaşmaya göre, Türkiye Esad ordusundaki Şii milisleri öldürerek Rusların istediği gibi mezhep savaşını soğuk savaş olarak başlatmış bulunmakta. Buna karşın Esad Şii milislerinden kurtularak zayıflıyor ve Esad'ın eli daha çok Ruslara mecbur kalıyor. iran varlığının zayıflaması ABD ve israil için çok karlı bir icraat olsa gerek.

60 - 70 - 100 - 120 şehit verdiğimiz iddiaları ne kadar doğru bilmiyorum; ama yapılan Türk Rus ortaklığını vatanperver bir hareket olduğunu düşünmüyorum. Şöyle düşünün evet CHp zamanları bizim aklımızda kuyruklarıyla meşhur Türkiye imajı hatırlatıyor. iyi de en azından uluyan bir kurt vardı, o kurdun kuyruğuydu. Şimdi kuyruğu olmayan, büyük güçlere şirinlik yapar durumdayız. Kuyruklar neden vardı, ambargolardan dolayı. Şimdi neden yok? Neden olsun ki? AKP halkın refahını gözeterek iktidarını koruyabilir. Refah biterse koltuktan ilk seçimde inerler. Şimdi Adalet Kalkınma Partisinin yazdığı Koltuk Sevdası romanında o ülkede kuyruk yok, ambargo yok. Olmayacak da.. nasıl olsa yarına dostum Putrumpin domalt al duj güçler verecek 50 dolar bitecek bu kavga.

ruslarla ve rejimle anlaştık yuppii

Rus+Rejim ortakları ne yapmıştı?

Adamlar taburumuzu sığınak delici bombalarla vuruyor. Sonra yardima giden bölüğü yolda ambulanslar dahil vuruyor. Cevre evlere sığınan askerlerimizi evlerde vuruyor. Ucak + 60 top mermisi atılıyor. Yaralı ve naaşları almanız icin 1.5 saat var diyor. 1.5 saat sonra naaslarimizin üstüne bombalar atıyorlar.

Dalga gecer gibi fuze gemilerini bogazlarimizdan geciriyorlar, kargo uçaklarıyla hava sahamizin üstünden mühimmat taşıyorlar sonra liderler telefonda konusup işbirliği icin anlaşılıyor. Öyle mi?

"alıntı"

ruslarla ve rejimle anlaştık yuppii

Gün gelir hükümete yakın medya buna benzer haber yaparsa şaşırmayın. Bu ihanet gerçeğinin farkına varın.

Ruslar ve rejim... Kimdir onlar?

internette bulduğum bu iddialar doğruysa, hükümet apaçık bir ihanetin içindedir.

görsel

Düzeltme: Resim eklendi.

altcensored com

Doğru tespit zaten şuan 882 liste tespit ettim. Yine de 2 aylık süreçte 900 liste ve her birinde 25 video olsa 225.000 üzerinde video var demektir. Bu kadar videoyu ekledilerse bir şekilde incelemişlerdir.

altcensored com

ilgili şarkının linki çalışmıyor. Şarkıyı "Blitzkrieg - Lied der Heiden" olarak aratıp, dinleyebilirsiniz.

altcensored com

TR:

Youtube'un silinmiş video arşivlerini içeren yakın zamanda kurulmuş olan bir "playform". Tabi entryi girmeden önce birkaç sefer araştırma yaptım, hakkında Ekşi Sözlük'te herhangi bir entry girilseydi de az çok bu konuda bir fikrim olsaydı diye düşünmedim değil. Fakat o kadar yeni ki henüz kimse keşfetmemiş. işin kötü yanı benim yazdığım entry sayesinde insanlar hakkında bir fikir sahibi olacak ve henüz hakkında dünya çapında hiçbir tanım yapılmamışken, olur da merak eden yabancı arkadaşlar olursa diye bu entryi ilkokuldan kalma ingilizce bilgim ile ingilizce olarak da paylaşacağım ve elbette elimden geldiğince temel bilgileri vermeye çalışacağım. Şimdi site hakkında bildiklerim:

- Sitenin kendi twitter hesabından ilk paylaşımlarını bu yılın 24 Haziran'da yapmalarından ne kadar yeni bir "playform" olduğunu anlamak zor değil. Ki kuruluş tarihi olarak da kabul edebiliriz.

- Site Youtube'un silinmiş video içeriklerini barındıran bir site ve Youtube'un çöplüğü ya da arka sokağı olarak da tanımlayabiliriz. Tabi akıllara şu soruyu da beraberinde getirecektir. Silinmiş videolar arasında zamanında Türkiye ve dünya gündeminde çok konuşulan bazı pornografik videolarında da yüklendiği ve mahkeme kararıyla silinen bu içerikler, acaba şuan sitenin içerikleri arasında yer alıyor mudur? Bu konu muamma o yüzden aklıma gelen bazı olaylar olsa da site içerisinde arama yapmadım o konular hakkında.

- Arama demişken, site içerisinde herhangi bir silinmiş videoyu izlemek isterseniz, ismini harfi harfine doğru yazmak zorundasınız, diğer türlü arama sonuçlarınız içeriğin bulunamadığı ile ilgili bir uyarıyla sonlanacaktır. Yani Youtube'un aksine anahtar kelime ya da en çok aranan kelimelere göre tamamlama özelliği çalışmıyor. Belki gelecekte bunu ekleyebilirseniz, güzel olur.

- Youtube'a ilgili video git diye bir bağlantı var, tıkladığınızda ilgili videonun, topluluk kurallarını ihlal ettiği ya da bu video kullanılamıyor sonucuna ulaşabilirsiniz, bazen de ilgili youtube kanalına ulaşabiliyorsunuz, yani değişik bir durum söz konusu. Yine video detaylarında Youtube üzerinde kaldırılmadan önce kaç kez izlendiği, ne zaman ve hangi kanal tarafından yüklendiği, kanalın kategorisini görebiliyorsunuz. Tabi kanala ait videoları görseniz de kanala abone olma, videoları beğenme ya da yorum yapma opsiyonunun kapalı olduğunu hatırlatmak isterim.

- Arayüzü basit, çok az da olsa Youtube arayüzüne benziyor. Sitenin sağ üst tarafında Gece saatleri ve gündüz saatleri için parlaklık ayarı ve dil seçeneği olan ikonlar var. Şuan temel Avrupa dillerinin yanında bazı yan dilleri de destekliyor, gelecekte Türkçe destekler mi pek sanmıyorum ama mevcut dil seceneklerini geliştirici ekibin dil ailesine göre ya da gönüllüler tarafından yapılmış olabileceğini tahmin ediyorum.

- Siteyi nasıl keşfettiğime gelince sevdiğim bir şarkıcı grubun silinen ve internette bulamadığım videosuna son bir kez şansımı deneyim diye araştırmamla çıkan sonuçlardan keşfettim. ilgili şarkının videosu:

https://altcensored.com/watch?v=WSnTHmiOkw0

- Bildiğiniz üzere 15 Ağustos 2019'dan sonra Youtube'da SS - Naziler - Adolf Hitler ya da buna benzer politik içerikler kaldırılmıştı. Bu SS marşlarının videolarını ya da buna benzer sebeplerle kaldırılmış videoları bu sitede izleyebilir, ilgili şarkı videolarını dinleyebilirsiniz.

- Sitenin en güzel özelliği herhangi bir reklam içermiyor olması, geliştirici gelirlerini bağış kabul alarak kazanıyor, o yüzden şarkı aralarına reklam da girmiyor. Yine video bitince de saçma sapan (kapatılabilir) Youtube algoritması devreye girip, ordan oraya zıplayıp, durmuyor. Şarkı bitince bitiyor ve dilerseniz tekrar açıp, dinleyebiliyorsunuz. Tekrar tekrar dinlemek istiyorsanız da ilgili linki Listen On Repeat gibi bir siteye yapıştırın, sonsuza kadar dinleyin.

Silinen videolar çöplüğüne hoş geldiniz, dediğim gibi sevdiğim şarkının politik duruşu olmasa da kanal silindiği için buna benzer silinmiş videoları dinlemek için keşfettiğim bir site. Pornografik ya da işkence videoları ile ilgili herhangi bir arama yapmadım, bu türden videolar var mıdır - yok mudur bir fikrim yok ama ırkçılık temalı videoları burada bulabilirsiniz.

EN:
A recently established "playform" containing Youtube's deleted video archives. Of course I did research a few times before entering the entry, I did not think if I had more or less an idea about it if any entry was entered in the Ekşi Sözlük. But it's so new that no one has discovered it yet. The bad part is that I will have an idea about people thanks to the entry I wrote, and while there is no worldwide definition about it, I will share this entry with my English knowledge from primary school in case there are any foreign friends who are wondering, and of course I will try to give the basic information as much as I can. Now what I know about the site:

- It is not difficult to understand how new a "playform" is since the site first posted on its twitter account on June 24 this year. Which we can accept as the date of establishment.

- Site is a site that contains deleted video content of Youtube and Youtube's dump or back street can be defined as. Of course, it will bring the following question to mind. Deleted video from the time the agenda of Turkey and the world in which the most talked about some pornographic videos uploaded and deleted the contents of the court decision, would I be among the content of these sites? This topic is a conundrum so I didn't search within the site even though there are some events that come to my mind about those topics.

- Speaking of search, if you want to watch any deleted video in the site, you have to type video title literally, otherwise your search results will end with a warning that the content cannot be found. In other words, unlike Youtube keyword or most searched by the completion feature does not work. Maybe it would be nice if you could add it in the future.

- There is a link to go to Youtube related video, when you click it, you can conclude that the video violates community rules or this video is not available, sometimes you can access the relevant youtube channel, so there is a different situation. Again in the video details you can see how many times it was watched before it was removed on Youtube, when and by which channel it was uploaded, and the category of the channel. Although you can see the videos of the channel, of course, I would like to remind you that the option to subscribe to the channel, like videos or comment is off.

- The interface is simple, it looks a little like Youtube interface. On the top right of the site are icons with brightness and language for Night and Day. Currently, It support some of the other European languages ​​as well as the basic European languages, but I don't think they will support Turkish in the future but I'm guessing that the existing language options may have been made by the language team of the developer team or by the volunteers.

- As for the way I discovered the site, I discovered the results of my research as a last chance to experience a video of a group of singer that I loved and I couldn't find on the internet. Video of the corresponding song:

https://altcensored.com/watch?v=wsnthmiokw0

- As you know, after 15 August 2019, SS - Nazis - Adolf Hitler or similar political contents were removed from Youtube. You can watch the videos of these SS marches or videos that have been removed for similar reasons on this site and listen to related song videos.

- The best feature of the site is that it does not contain any advertising, the developer earns revenue by accepting donations, so no ads between the songs. Again, when the video is finished nonsensical (can be turned off) Youtube algorithm comes into play, jump from there to there, does not stop. The song ends and you can turn it on again and listen to it. If you want to listen to it over and over again, just paste the link into a site like Listen On Repeat, listen forever.

Welcome to the dumps of deleted videos, as I said, it is a site that I discovered to listen to deleted videos like this because the channel was deleted, even if the song I loved was not the political stance. I didn't search any pornographic or torture videos, I don't know if there are any such videos - but you can find racial themed videos and beautiful anthems here.

insan neden ateist olur

Önce diyanet kuran mealinde düzeltme yapsın, çoğu ateist kuranın mealini bile oku-ya-mi-yor!
Bazı yerlerde anlam sandığınızdan farklı.

Ben Tevrat okumani bitirip, incilden sonra kuranı daha detaylı gerekirse kelime kelime araştırıp, okuyacağım. Detayları analiz edip, kuran mealini kendi açımdan yapacağım, o durumda diyanetin yaptığı yanlışları daha detaylı yazarım. Kuran için yazılmış 40 belki 50 tane meal var 5 ya da 6 si doğru. Bunları da detaylıca araştırıp, not ederim. Türkiye de kadın, çocuk, hayvanlar özgür değil. Bu düzenle savaşacak erkekler de bilgisiz haliyle erkek egemen bir sistem mevcut. Din konusunda araştırmam bitince, bu analizi dinle sentezleyerek topluma ilham olan bilgiler paylaşabileceğimi umuyorum. Allah kadını erkeğe erkeği kadına eş olarak yaratmışsa bir takım kolaylıklar da sağlamıştır.

Peki biz iyiliği, adaleti ve akrabaya yardim ediyor müyüz? Her cuma namazında duyuyorsunuz, peki bir çocuğu sevindirmek için iyiliği, kadını toplumdan soyutlamak yerine entegre edecek adaleti(gezip, tozma hakkı, seçme ve seçilme hakkı, tek eş evliliği, camilerde ibadet hakkı -neticede cuma onlara da farz-) sağlayabiliyor muyuz?

Maymunlardan ve bir çok canlıdan önce bir bakteri ile hayat evrimle başlarken biz tüm bu dünyadaki canlılara **her biri akrabamız** yardim edebiliyor muyuz?

Belki bir ağaç dikmek, fidan dikmek neden olmasin? Fakat biz siyasetle akrabalarımızın kalbini kırıyoruz, kaldı ki uzak akrabalarımıza yardim edelim.

Bırakın siyaseti siyasetçiler yapsın, sen bu ülkenin vatandaşısın, senin görevin ülkeyi uygar milletlerin üzerine çıkarmak.

Yoluna taş koyan kimse ona sandıkta dersini vermek gerekirse görevini elinden almak. Gücün yetmiyorsa halkı aydınlatmak. Ötesi yok..!

erkeklerin hoşlanmadığı kız tipi

görsel

En sonunda adamı kızdırmışlar.

erkeklerin hoşlanmadığı kız tipi

görsel

ekrem imamoğlu na oy verme sebepleri

Mağduriyete cb olmuş Erdoğan gibi, mağduriyetle ibb başkanı olacak bir aday. Devletin kararı böyle demekki. Gelecekte iktidara da sağlam rakip olur. Sahi erbakan da darbeyle mağdur olmuştu. O gün bugündür sağ iktidarda, şimdi sırada sol mu var ne?